Plánování stravy bez lepku
Základní informace
Kategorie:
Jazyk:
Organizátor:
Detail kurzu na stránce organizatora:
Termín a místo
Aktuálně nejsou vypsány žádné termíny,
poptejte indiviuální termín.Poptat jiný termín
Popis kurzu
Citlivost na lepek je „prý“ novou civilizační nemocí. Jaký je rozdíl mezi Celiakii a alergii na lepek? Jsou moderní bezlepkové diety přínosem pro organismus v rámci hubnutí? Jaké jsou příznaky těchto nemocí? Co to vůbec lepek je a je nám potřebný? Které potraviny obsahují lepek, v jakém množství je ještě obsah lepku v potravinách bezpečný a pro koho? Od kdy zařadit lepek do stravy dětem?
Chcete znát odpovědi na tyto otázky a zjistit vše o bezlepkové stravě? Poznat recepty, technologii vaření a naučit se sestavit vhodný jídelní lístek pro Celiaka, či alergika na lepek? Navštivte náš seminář. Budeme se snažit Vám zodpovědět nejen tyhle otázky.
Lektor: Mgr. Kamila Bolechová, nutriční terapeutka
Rozsah: 5 vyuč. hod.
Obsahová náplň:
1. Úvod do problematiky bezlepkové diety
2. Přehled bezlepkových potravin
3. Obsah lepku v potravinách
4. Význam lepku ve výživě
5. Možné náhrady potravin s obsahem lepku
6. Tvorba jídelníčku pro celiaka/alergika na lepek
7. Propočet nutričních hodnot bezlepkového jídelníčku a jejich rozbor
Chcete se na něco k danému kurzu zeptat?
Zeptejte se nás. Vše Vám zodpovíme.