IT Security Workshop 2019

IT Security Workshop 2019 ovládla umělá inteligence

Třináctý ročník IT Security Workshopu klepe na dveře. Konat se bude 26. března v prostorách Konferenčního centra Hotelu Grandior v Praze. Michal Franěk z pořádající agentury Exponet s.r.o. slibuje silná jména, program sestavený z nejaktuálnějších témat IT bezpečnosti a návštěvnickou anketu o hodnotné ceny. 

Úvod konference bude patřit Ing. Aleši Špidlovi, prezidentu Českého institutu manažerů informační bezpečnosti. Tématem jeho příspěvku bude úskalí kybernetické bezpečnosti v kritické infrastruktuře. Oblasti kybernetické bezpečnosti v kritických infrastrukturách společností se bude blíže věnovat Petr Kuboš z Kaspersky Lab. Na kybernetickou bezpečnost rozsáhlých informačních systémů se pak do třetice z pohledu práce s aktivy coby jejího základu zaměří ve své prezentaci Tomáš Bezouška, architekt kybernetické bezpečnosti Ministerstva zdravotnictví.

Za nosné téma letošního ročníku IT Security Workshopu lze bezesporu označit umělou inteligenci

Spolupráce s armádou, úzké partnerství s vědci na univerzitách, celosvětový monitoring bezpečnostních hrozeb a cloudové technologie přispívají k odhalení nejen známých typů útoků, ale i pokročilých APT hrozeb. Více k využití umělé inteligence v detekci hrozeb nabídne Jaroslav Gergič ze CISCO SYSTEMS. I Václav Zubr z ESET software spol. s.r.o., vtáhne účastníky worshopu svým příspěvkem zaměřeným na  systémy obránců vs. malware do světa kyberzločinců a technologií pro boj s malwarem. S návrhy využití umělé inteligence v praxi a jejich posouzení z hlediska možných rizik do diskuse vstoupí Marek Zeman z Tatra banky. Patrick Müller ze Sophos přispěje k tématu přednáškou s názvem Umělá inteligence jako budoucnost IT bezpečnosti.

Řízení privilegovaných účtů je jednou z klíčových disciplín řízení informační bezpečnosti. Zároveň je to oblast, která bývá v organizacích technickými opatřeními nejhůře pokryta. Jaká jsou rizika spojená s uživateli uvnitř společnosti a jak je možné tento problém řešit? Pavel Štros z DATASYS a Jan Kozák ze SODAT ví víc.

Jan Tomíšek z advokátní kanceláře ROWAN LEGAL nabídne pohled právníka na rizika cloud computingu. Klíčovými tématy budou vedle základních součástí SLA také otázky využití subdodavatelů, právo na audit, či otázky odpovědnosti. Otázkou zabezpečení mobilní digitální kanceláře se bude v navazujícím přednáškovém okně zabývat Ondřej Kubeček ze System4u a.s. 

Prezentací na téma síťové visibility a integrované správy sítě coby nezbytné součásti SOC strategie pak naváže Jindřich Šavel z NOVICOM s.r.o. Víte jaké aplikace se používají ve Vaší firemní síti? Jaké zdroje využívají a kdo je vlastně nainstaloval a ve skutečnosti používá? Odpovědi čekejte od přednášky Jozefa Kačaly z GFI.

Závěrečnou tečkou za celým dnem bude slosování návštěvnické ankety o hodnotné ceny.

Podrobný program  a registrace na https://www.itsw.cz/

Sledujte nás na LinkedIn , FB a Twitteru!

IT Security Workshop 2019