Studijní pobyt v Miami Beach

Cesta za oceán

Náš ex-klient Jirka by se s Vámi rád podělil o své zážitky a postřehy ze svého studijního pobytu v Miami Beach. Odjížděl jako absolutní začátečník. Zlepšila se jeho znalost angličtiny? A jak si užívá slunné Miami?

Středa 3. září

Konečně nastal TEN dne a já odlétám z Prahy. Asi po dvou hodinách přestupuji v Londýně, a po dalších 7 a půl hodinách jsem se ocitl v New Yorku. Konečně!  

Imigrační úředník se netváří zrovna mile, možná by mohl být trochu méně přísný, ale nevadí. Cesta do hotelu je bezproblémová, a následuje večerní prohlídka Manhattanu včetně Sochy svobody, Ground Zero, Wall Street, Broadway, Empire State Building.

Čtvrtek 4. září

Vstávám ve 4 ráno. Nemám chuť vyhodit budík oknem, neboť díky časovému posunu se vstává v pohodě (v ČR touto dobou již 10 dopoledne. Dám si ranní procházku po Times Square a taky Central Parku. Chytám taxík na letiště. Je jich všude spousta, ale všechny jsou obsazené. Po 10 minutovém intenzivním mávání u mě zastaví taxík, řídí Rus. A k tomu nemluví anglicky. Proč ne. 

V poledne odlétám z JFK do Miami. U terminálu na JFK je na stěně obrovská mozaika zobrazující města světa, kde vidím i Prahu – pohled na Karlův most a taky Tančící dům. Bleskově mi proběhne hlavou, jak je přece jen ta Praha krásná. V půl 4 odpoledne přilétám do Miami. Venku 30 stupňů. Trochu pecka. Odtud jedu do apartmánu, který je přímo na pláži a z balkónu mám fantastický pohled na moře. Škola mi začíná za 3 dny. Cítím nejen vzrušení, ale také mírnou nervozitu.

Pondělí 8. září

Studium angličtiny úspěšně zahájeno!

Absolvoval jsem vstupní test. Moje skóre bylo lepší, než jsem čekal, neboť mé tipovací schopnosti jsou výborné. Zařadili mě do skupiny 2, kde jsou Jihoameričani, Ital, Francouz, Turci a Uzbekistánec. 

Celkem pestrá a zajímavá skupina, probíhá mi hlavou. Samozřejmě zde mohu používat pouze angličtinu, jen s tím Uzbekistáncem se domluvím trochu i rusky. 

Ale přece jsem tu kvůli angličtině, tak nebudu strkat hlavu do písku Z první hodiny jsem rozuměl asi tak 25 %. Furt lepší než nic. Byla to hlavně konverzace, což bylo super. Další 3 hodiny byla teorie s praktickým procvičováním.

Celé odpoledne (škola mi končí ve 4pm) vesele skáču v obrovských vlnách jak malé dítě. Večer si rekapituluji celý den, a mám z toho všeho skvělou náladu....

Celý článek

Studijní pobyt v Miami Beach