Staňte se bilingvní rodinou!

Workshop „Staňte se bilingvní rodinou" se opírá o metodiku výuky jazyků pro děti „The adventures of Hocus and Lotus" a vědecké výzkumy její zakladatelky paní Prof Traute Taeschner. Profesorka psycholingvistiky vytvořila metodiku výuky jazyků, která umožňuje dětem se učit druhý jazyk přirozeným způsobem, tak jako jazyk mateřský a to za pomoci „narrative format" (výuka formou příběhů). Autorka ve svém projektu vychází z vlastních zkušeností při výchově dětí v bilingvním prostředí a úspěchu, které dokazují děti z mateřských škol, mateřských center a z prvního stupně základní školy.

Rádi bychom Vás seznámili s konceptem bilingvismu a vyprávěcím formátem formou workshopů, které jsou určeny rodičů a dětem v jakémkoliv věku!

Co to znamená stát se bilingvní rodinou?

 

Technické muzeum v Brně

Stát se bilingvní rodinou nemusí vždy znamenat dokonalou znalost obou jazyků. Ale být schopen komunikovat ve dvou různých jazycích na jakékoliv jazykové úrovni. Děti, které se učí dva jazyky hned o narození nebo jakmile začnou mluvit, jsou považovány za bilingvní.

Co je bilingvismus a co to obnáší?

Bilingvismus by neměl být považován za nějakou zvláštnost. Na mnoha místech je znalost dvou jazyků naprosto normální. Děti, když se učí mluvit, nepociťují rozdíly mezi jazyky a je to pro ně stejné a přirozené, jako když se učí chodit. Lidský mozek je schopen se vypořádat s více než jen jedním jazykem. A rané dětství je nejlepším obdobím pro zapamatování si a aplikaci druhého jazyka. Znalost více jazyků umožňuje dítěti pochopení i jiných kultur.

Proč se stát bilingvní rodinou?

Ať žijete v prostředí, kde se mluví cizím jazykem, nebo chcete jen porozumět cizincům, znalost více 

Angličtina pro děti - Hocus a Lotus jazyků vám otvírá dveře do světa! Výchova dítěte v dvojjazyčném prostředí je bez pochyb nezbytnost obzvláště v současné době, kdy můžeme cestovat a obchodovat se zahraničními trhy. Metodika výuky „narrative format" je zábavný koncept, který zpestří svět vašich dětí a umožní dětem prožívat dobrodružství s malými dinokroky, kteří učí děti cizí jazyky.

Bilingvní výchova je ideálním způsobem jak trávit společně čas nejen s vašimi dětmi, ale i novými kamarády Hocusem a Lotuskou. Malí dinokrokové jsou skvělí společníci, kteří si s dětmi hrají, zpívají a prohlubují dětskou představivost. Prožijte společně s malými kamarády dobrodružství nejen v jazykové škole Light Point, ale i doma nebo na cestách!

Sérii 7 víkendových workshopů zahájíme v nadcházejícím školním roce 2012/2013 v říjnu a budeme se na vás těšit každý měsíc až do května! Pro maminky máme připravený vzdělávací program, který je seznámí s teoretickými aspekty bilingvismu a aktivitami, které mohou v průběhu roku dělat s dětmi. Pro děti je připraven bohatý program plný zábavy a her společně s Hocusem a Lotuskou!

Workshopy budou probíhat v Technickém muzeu v Brně!

 

Hocus a Lotus

Více informací naleznete na našich stránkách www.hocus-lotus.cz

Staňte se bilingvní rodinou!