Tuky a oleje ve výživě
Základní informace
Kategorie:
Jazyk:
Organizátor:
Detail kurzu na stránce organizatora:
Termín a místo
Aktuálně nejsou vypsány žádné termíny,
poptejte indiviuální termín.Poptat jiný termín
Popis kurzu
Podle zastánců některých alternativních diet by měl člověk přijímat velké množství živočišných tuků, jiní zase radí omezit živočišný tuk nebo dokonce tuk celkově ze stravy kompletně vyloučit. Na semináři se dozvíte základní informace o významu tuků pro člověka, zaměříme se především na kontroverzní cholesterol a živočišné tuky, jejich vliv na srdeční choroby, možnosti, jak si cholesterol snížit přírodní cestou a také rozebereme jednotlivé tuky a jejich účinky na zdraví člověka.
Lektor: Adam Prokop
Obsahová náplň:
- Úvod do tuků – definice, přehled a dělení, metabolismus, význam pro tělo, nedostatek, nadbytek
- Pyramida tuků – které jíst a které ne
- Jsou lepší oleje, nebo ořechy?
- Vliv nasycených mastných kyselin a cholesterolu na zdraví člověka
- Optimální hladiny cholesterolu a možnosti jeho snížení
- Hodnocení zdravotního vlivu jednotlivých tuků
- Prostor pro dotazy a diskuzi
Chcete se na něco k danému kurzu zeptat?
Zeptejte se nás. Vše Vám zodpovíme.